po několika různých modelech jsem zakotvil u tohoto a svým tak trochu motorkovým designem celkem dobře naplňuje moje představy o ebiku na jehož limity ještě chvíli nedosáhnu.
Motor Bosch Performance Line CX 75N/m
Baterie 500Wh, displej Intuvia
Sedlovka teleskopická KTM
Zdvihy 160mm, vpředu Suntour Aion, vzadu RS Monarch RL
Pevné osy, řazení Shimano XT 1x11 11-46z, převodník 15z ale na jedno šlápnutí se otočí 2,5x takže je to jako by měl 37,5z
Kotouče 203/180, 4 pístkové brzdy
Pneu 29"x2,35 přední, 27,5x2,80 zadní
Kolo jsem kupoval s tím, že prakticky jde o nehotový kus, který bude ještě třeba malinko vymazlit.
První šlo pryč sedlo, nahradilo ho gelové Ergon Terry max men s dírou pro kulky.
Jako další vzaly za své gripy. Sice tam byly Ergony ale mám raději tu variantu s podpěrnou kapkou na zápěstí. Takže náhradou je také Ergon ale tentokrát model GA3. A navíc jsou v modré barvě (která se ale musí čistit, protože se pořád zasírá:-) )
Intuvii nahradil multifunkční Nyon. Nad cenou jsem trochu váhal ale byl to dobrej kauf z německého eshopu.
Původní 4 pístkové brzdy Tektro nahradily Shimano ZEE, rovněž 4 pístky. Vypadá to jako zbytečná výměna ale: ZEE mají desky s chladičem, umím je seřizovat se zavřenýma očima, jsem na ně prostě zvyklý, jsou to ty nej brzdy. Nenašel jsem kopec na kterém bych je utavil.
Poslední co se bude měnit je vidle, tu nahradí RS Yari. Tahle suntourka mi přijde taková nijaká, mdlá.
A až to všechno bude tak nastoupí ještě barevný tuning: modré plastové kryty nahradí oranžové a rovněž nápis KTM na rámu bude oranžový.
Originální výbavu můžete vidět v testu tohoto kola, který je zde zveřejněn.
Jsem zvyklý na Shimaňácké věci a ostatní modely Kapoho už mají osazení Sram nebo zase jiné věci, které mi nějakým způsobem nevyhovovaly. Z celé letošní série mi to přijde (po úpravách) jako nejlepší volba pro mne.
Rád si s tím kolem hraju a ještě raději na něm jezdím:-)
Zatím najeto ca 1400km, převážně terén, bahno, sníh a pořád to jede. A to je to co jsem od toho čekal. Samozřejmě to chce i patřičnou údržbu.

a takhle to vypadá po všech úpravách :-)
Parádní stroj...
Diky admine ☺
Změna ve vzhledu nepatrná, jízdní vlastnosti nesrovnatelné. Rock Shox Yari 160mm, debonair, motioncontrol, model 2019. Po 4 hodinách ježdění musím konstatovat, že proti Aionu je tohle rozdíl dvou tříd. Ochotně polyká drobné nerovnosti, na větších překážkách pracuje ukázkově. Úplně cítím jak jsou kola přilepená k podkladu. Tohle byla dobrá investice :-)
No a nakonec došlo i na barvy....
Budu taktéž měnit sedlo,jak jsi spokojen s tím svým gelovým ?
Už je tam zpátky původní tvrdé. Tohle nic nevydrželo, trhalo se. A kámoš má stejný problém se stejným sedlem. Na drsnější zacházení toto není.
Aha tak to je špatné,díky za info
Naštěstí jsem ho vyreklamoval, ale bohužel dali mi nové sedlo, ne prachy 😔