top of page

B-Twin 500

B-twin 500

Když jsem začínal s cyklistikou, tak to byl první batoh, který jsem koupil. Je celkem cenově dostupný, vypadal na pohodu a pro začátečníka stačí, říkal jsem si.

Batoh Btwin 500
Batoh Btwin 500

Tento "batůžek" je opravdu koncipován na kratší vyjížďky. Využitelný prostor 3L je opravdu málo. Stačí na náhradní duši, možná malou pumpičku, popřípadě lepení. Do vnitřní oddělené kapsy narvete ještě nějakou tatranku (když jí přejedete parním válcem), nebo gel. Hydrovak je ve vlastní "kapse" a má objem 1L. Zapínání batůžku je řešeno trochu zvláštně na suchý zip a vlastně jako křížem, ale na zádech sedí hezky a není s tím žádný problém.





Co mě trochu štvalo je uzávěr pitného vaku - ventil. Ovládá se zvláštně jednou rukou, není moc poznat v jaké je poloze a když ho necháte otevřený, kape z něj pomalu voda. Nejen, že máte teda mokrý kalhoty (někoho může v parných dnech osvěžit), ale samozřejmě se připravujete o drahocennou tekutinu :-) Z vnější strany je ještě jedna kapsa, kam se dá uložit třeba mobil, nebo nějaká tenčí věcička, power-banka..nebo ta placatá tatranka :-) Pitný rezervoár je dost jednoduchý, řešený lištou k uzavření a odpovídá cenně batohu. Takže nečekejte žádné rychlospojky pro oddělení hadice a uzávěr jsem již zmiňoval výš.




Závěr: B-twin 500 je opravdu velmi malý batůžek na kratší trasy. Zpracování odpovídá ceně, někde kolem 500 Kč. Vyrábí se ve více barevných variantách, tak si každý určitě vybere.

 

Plusy: Mínusy:

+ cena - zvláštní zapínání křížem + je kompaktní - zpracování ventilu + zpracování odpovídá ceně + asi nejlevnější batoh s rezervoárem na trhu


159 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page