top of page
  • luhal

BuzzRack e-Scorpion 2 – recenze nosiče

Když jsem kupoval KTM Kapoho ještě jsem netušil co všechno s ním zažiji. Na traily jsem ho vozil v oktávce a nějaký nosič neřešil. To se změnilo s příchodem nového auta s menším kufrem ale za to s koulí :-)

V tu chvíli jsem se ponořil do hledání nosiče schopného pojmout kolo osazené pneu 2,8“ , s rozvorem 125cm a výškou uchycení okolo 80cm (Kapoho nelze kvůli tlumiči uchytit za sedlovou trubku, pouze za horní rámovou). Tím ale podmínky nekončily…. skládací, sklopný (lze sklopit i s nasazenými koly), bytelný, uzamykatelný a dostupný v ČR. Rozhodně to neměl být nosič pofidérní „značky“ ze supermarketu. Kolo nestálo 5000, abych šetřil na nepravém místě. Bezpečnost při jízdě především!

Teoreticky jsem měl jasno – bude to Thule. Ale ouha. Buď má úzké kolejnice, nebo byl krátký, nebo prostě něco jiného. Neuspěl ani německý Uebler, také byl malý. Ale neuspěly ani další značky….

Nakonec jsem narazil na to pravé ořechové. BuzzRack e-Scorpion 2 schopný naložit 2 e-biky každý max 30kg. Prodejce www.autohotarek.cz vyšel vstříc a ochotně mi nabídl otestování nosiče přímo na prodejně. Obchod proběhl svižně a 10.590 kaček změnilo majitele.

K dnešnímu dni s ním mám najeto tak 2.500 km a bez nejmenších problémů. Většinou se dvěma ebiky z nichž jeden měl pneu šířky 3“, zde ještě zbývala rezerva. Nosič je stabilní, mohutný a při nasazení mám prostě dobrý pocit, že se na něj mohu spolehnout. Daní za to je trochu vyšší váha 18kg. Ta je ovšem kompenzována pojezdovými kolečky. Po složení ho prostě odtáhnete jako kufr na letišti. Kontaktní plochy úchytů jsou z měkkého silikonu, nehrozí tedy odření rámu.

Nasazení a sundání na kouli není pravda jen nacvaknutím jako u Thule ale zase se nejedná o nic složitého. Nejdřív nasadit, pak utáhnout a zamknout hlavici a nakonec zafixovat pákou. Celá akce zabere tak 3 minuty vč. nasazení kola. Přikoupil jsem i nájezdovou rampu – může se hodit a nebyla drahá. Zásuvka je 13pin, pasuje na standardní kouli 50mm.


Výhody:

Uzamykatelný jak na kouli, tak i jednotlivé biky

Skládací a sklopný

Masivní

Přední kola jsou fixována dvěma pásky = během jízdy přední kola nekmitají jako u některých jiných nosičů

Nájezdová rampa

Nastavitelná výška držáku s úchyty

Nevýhody:

Žádný transportní obal

Váha 18kg (ale má kolečka)

Nasazení chvíli trvá

Klasické žárovky, žádné LED technologie :-)



uzamykací a utahovací mechanismus (stříbrný klíček je od jiného nosiče)

SPZ se nacvakne na ten malý obdélník dole


konzole je výškově stavitelná. Povolit červenou páku a nastavit výšku. Pak zase páku sklopit.




fixace předního kola


asi by to uvezlo i babettu :-)


pojezdová kolečka jsou dobře vidět


bytelné trubky


takto vypadá nosič když je "sklopeno"


1 380 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page