top of page

Edukační kurzy pro e-bikery!


Od plánů až po skutečnost to trvalo skoro čtyři roky. Ale musím říct, že mám obrovskou radost, že se to podařilo. Řeč je o edukačním kempu, který je na míru ušitý jen pro ebajkery.

Jasně kurzů je všude dost, stačí zadat do googlu a kurz je na světě. Problém je však v tom, že nejsou zaměřená pro elektrokola. Nevýhoda je, že pokud na takový kurz vyrazíte, pravděpodobně budete ve smíšené skupině s "analogovými" koly. Nejen, že budou používat trochu jiné techniky, využívat lehkosti a obratnosti jejich kol, tak také budete trochu trnem v oku ostatním analogům.



Od myšlenky k realizaci

Může se to zdát jako "easy business", ale pokud to má mít nějakou úroveň, tak je opak pravdou. To byla dlouhá trochu trnitá cesta, ale věděl jsem, že to za to stojí.

Sehnat někoho kdo umí na kole líp než já není zas až tak velký problém :-.) ale potřebujete někoho kdo má zkušenosti a umí je hlavně předávat dál. Ze začátku jsme koketoval s různými instruktory, ale i z nedostatku času a pak pandemie nebyla úplně vhodná příležitost. Nakonec se naskytla na konci loňského roku, kdy jsem se setkal s Michalem Prokopem a začali jsme se bavit o konkrétní spolupráci a detailnějších vizích. Musím říct, že mě Michal nadchnul svým přístupem a skromností a já se začal těšit na náš první "kemp pro e-bikery! Ještě bych měl zmínit a vlastně poděkovat, že by to celé nevzniklo za obrovské podpory cyklistického obchodu bikero.cz.


O kempu...

Hele všichni si myslíme, že umíme skvěle jezdit...ty taky..? já taky :-)

V první řadě nejde o to, naučit účastníky sjíždět náročné sekce v terénu. Jde o to dostat k vám správné základní návyky. Jak brzdit, jak přenášet váhu. A tudíž, jak jezdit bezpečněji. A když se naučíte ovládat perfektně vaše kolo i v lehčím terénu, tak pak ani na cyklostezkách nebudete překvapeni nenadálými situacemi a bude vaše jízda o dost bezpečnější.



Náš "bikero skill kemp" je jednodenní akce, která vás naučí lépe ovládat vaše elektrokolo. Projdou se základy, jak správně držet rovnováhu, jak přenášet váhu do zatáček mezi kužely, jak přejet překážku, nebo taky výjezd do prudkého kopce apod. Zní to jednoduše? Už jsem viděl i partu bombarďáků ve "výstroji na hokej", kteří se netrefili ani na fošnu a to už za sebou měli kdejaký traily :-)

Kemp je určený pro začátečníky, ale zároveň i pro pokročilejší bajkery.

Tím, že je vše individuální, může každý pilovat ten svůj dovednostní level.



Po nácviku na louce se jde na pumptrak, kde si osvojíte jízdu na terénních vlnách. Fakt individuálně si ověříte vaše zkušenosti, které se posunete zase o kousek dál. Po obědě na řadu přijde pilovaní jízdy v lehčím terénu na trailech. Funguje to tak, že se vždy zastaví před nějakou sekcí, kde se dozvíte jak jí projíždět a na co si dát pozor. Pak jednotlivě projíždíte danou sekci pod vedením Michala a pilujete dál svou jízdu.

Na trialech strávíme celé odpoledne a musím říct, že si to parádně užijete. Z reakcí účastníků jsme měl pocit, že se nikomu nechce domů a chtějí jezdit pořád dál...


A o to taky jde.. strávit parádní den s partou stejně nastavených kolegů - ebajkerů a užít si

den. Níže najdete odkaz na stránky, kde je víc podrobností a termíny, taky je možné si udělat rezervaci.



A abych nezapomněl...odpoledne nás ještě čeká skvělý workshop "jak se starat o e-bike" od kluků z Muc-off. Tam se dozvíte taky spoustu zajímavých věcí.


Další kemp nás čeká na krásném Singltreku pod Smrkem 25. 8.

Tak doufám, že se uvidíme :-)


Fajn den Kuba




 


Co o kempu napsali účastníci:


Perfektní postup, vedení, individ. opravování, rady...

Michal byl super a skvělé bylo i zázemí

Vnímám velký posun ve svých dovednostech na kole.



Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page