top of page

Recenze - Evoc FR Trail Unlimited

Na batohy Evoc jsem narazil víceméně náhodou na německém fóru, kde představovali novinku FR Trail E - RIDE, batoh určený pro elektrokola s úložným prostorem pro baterie. Z nabídky mě ihned zaujal FR Trail Unlimited. Hlavně velká dávka praktičnosti, větší úložný prostor a jako bonus chránič páteře a to vše v kvalitním provedení a hezkém designu.

EVOC FR Trail Unlimited
EVOC FR Trail Unlimited

Batohy Evoc, pokud mají chrániče zad, vyrábějí se ve třech velikostech dle délky zad  (S, M, XL). Já sám jsem pořídil velikost XL. A to né z důvodu, že bych byl Frankie dlouhán, ale proto, že jsem trochu prostorově výraznější. Ve velikosti M mě spodní elastický pás dost škrtil. Takže pokud máte tenhle problém, správnou velikost si raději vyzkoušejte přímo v obchodě. On je ten elastický pás super při jízdě z kopce, batoh drží pevně na zádech a je určený pro lepší fixaci chrániče zad k tělu. Nepříjemný je ale při jízdě do kopce ... no vlastně normální i jízdě. Tedy pokud nevážíte 40 kg i s peněženkou plnou drobáků.

EVOC FR Trail Unlimited
EVOC FR Trail Unlimited

Zpět k báglu. Ten je opravdu velmi organizovaný. Tolik kapes nemá ani obchodník s digitálkama z Polského Těšína. Vše úhledně uklidíte a je to hned dostupné. Všechny kapsy se dají plně otevřít a vy tudíž vidíte celý obsah a nemusíte naslepo šátrat v útrobách batohu. Holt německý inženýring se pozná :-) Úložný prostor ve velikosti XL je 22 litrů. Což mi přijde dostatečné i na delší vyjížďky. Vozím s sebou vše potřebné a nic mě nezaskočí, doufám :-)

EVOC FR Trail Unlimited
EVOC FR Trail Unlimited

Popis kapes je opravdu velký a tak to zkusím vzít trochu hopem... Nejzadnější kapsa slouží k umístění plátu chrániče zad LiteShield, který lze v případě potřeby vyjmout. V té samé kapse je prostor pro pitný vak (až 3L), kupuje se zvlášť za cca 800 Kč. Je skvěle vymyšlený a perfektně se čistí. Hadice jde vyjmout přes rychlospojku a celý vak obrátit naruby, a v případě potřeby důkladně vyčistit. Následuje hlavní komora, která je opravdu obrovská, v horní části je síťka se zipem, já do ní strkám třeba peněženku.


EVOC FR Trail Unlimited
EVOC FR Trail Unlimited

V přední části je již zmiňovaný organizér, který je fantastický a vše máte vždy po ruce. Z boku batohu jsou další kapsy, třeba na gely a další drobotinu. Na vrchu je kapsa na brýle s měkkou tkaninou. Za zmínku ještě stojí kapsa

s popruhy pro uchycení přilby. Ta je perfektní a využívám ji dost často. Když chcete mít volné ruce, stačí vycvaknout dvě spojky a přilba je hned uložená. Ve spodní části je schovaná pláštěnka a popruhy pro uchycení např. chráničů na kolena.


Do batohu se mi vejde vše, co na cestách potřebuju. Jezdím vždy na jednodenní výlety a na to je to ideální i s nějakou rezervou.

Co v něm vozím? Mám v něm dost krámů, které nikdy nevyndavám...trochu konkuruju některým dámám a jejich nacpaným kabelkám :-) Poctivě jsem to prohlídnul a vysypal na stůl....


Obsah: Pitný vak, igelitka s náhradníma ponožkama a dresem, hardshellová bunda, těžký zámek Abus, někdy nabíječka na kolo, multiklíč, leatherman, pumpička, náhradní duše, lepení, spojka řetězu, náhradní patka, montpáky, nějaký gely, jelení lůj, toaleťák a ibalgin :-)




Suma sumárum: Větší batoh s chráničem zad. Excelentní zpracování. Hodně organizovaných kapes.

Chránič zad, který lze vyjmout. Celkový objem: 22 L (velikost XL)

Pitný vak: 3L Cena cca 4700 Kč (5/2018)






 

Plusy: Mínusy:+ velmi kvalitní zpracování - pro někoho cena + pitný vak, možnost čištění - horší odvětrání zad + přístup do kapes v porovnání s Camelbak + chránič zad + organizér - hodně kapes

280 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page