top of page

Recenze Camelbak Hawg NV

Není batoh jako batoh...

Tohle už je trochu větší kalibr a plnohodnotný batoh na delší vyjížďky. Objem úložného prostoru je 14L a dodávaný rezervoár Antidote má objem 3L. Batoh má 1 hlavní kapsu na objemnější věci (oblečení apod.), samostatnou kapsu na rezervoár. Ve předu je rozdělen na samostatné kapsy s organizéry, třeba na nářadí, duši, pumpu atd. Ve vrchní části je kapsička z měkkého proti poškrábání, zde uložíte třeba telefon.

V dolní části nechybí klasická žlutá pláštěnka, která poskytne kompletní ochranu před vodou a bahnem :-) Zapínání je klasické s horním a dolním popruhem, kdy na spodním jsou z obou stran ještě příruční kapsičky na drobnosti (gely, peníze atd.)

Co je opravdu unikátní, je systém větrání zad. Funguje velmi dobře a ani v těch nejhorších vedrech nemáte záda úplně mokrý. Zadní část je tvořená panely, mezi kterými proudí vzduch a záda tak větrají.

Co mě naopak strašně celou dobu iritovalo, je příšerný přístup do předních bočních kapes, kde máte nářadí, lepení, multitool apod. Pořád něco hledáte, nevidíte pořádně, kde co je a je to fakt frustrující. Rezervoár je vymakaný do poledního detailu, hadice jde rychlo-spojkou vyjmout od vaku, takže usnadní čištění. Pitný ventil má perfektní ovládání a otevřete ho jednou rukou. Při naplnění vaku vodou a uložení od batohu je dobré vždy ventil zamknout. Několikrát jsem si "vytopil" byt, když jsem batoh nechal na židli, hadice se zmáčkla a ionťák tekl ven :-)



Tenhle batoh skvěle sedí a když v něm zrovna nevezete narvanýho mamuta, tak ani nevíte, že ho máte na zádech. Velikost je tak akorát. Na celodenní výlet, i když bych pár litrů navíc klidně uvítal. Trochu mě štval malý vstupní otvor do rezervoáru, který trochu limituje při čištění, ale není to nic tragického. Suma sumárum: Velmi kvalitní batoh střední velikosti. Perfektní zpracování, které si také nechají zaplatit. Celkový objem: 14 L

Pitný vak: 3L Cena cca 3000 Kč (11/2016)

 

Plusy: Mínusy:

+ kvalitní zpracování - špatně přístupné kapsy + zapínání ventilu - malý otvor u Antidote vaku + excelentní ventilace zad











112 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page